Sötpotatis- och rödbetsburgare

Igår uppfann jag en ny favorit: sötpotatis- och rödbetsburgare med blåmögelost! Oj, vad gott! Det har inte så mycket med burgare att göra mer än att de ser lite lika ut. Det här blir nog en rätt till julbordet tror jag. Vi åt dem med en sallad, men de passar ju perfekt till en buffé.

Ingredienser:

sötpotatis
rödbetor
blåmögelost
sesamfrön

Skiva sötpotatisen och rödbetorna i halvcentimetertjocka skivor. Det är bra om de har ungefär samma omkrets, så att skivorna blir lika stora. Ångkoka skivorna tills de är mjuka. Det går säkert bra att ugnsrosta dem också. ”Bygg” de små burgarna såhär: tag en skiva sötpotatis. Täck med ost. Lägg en skiva rödbeta som ett lock. Strö över lite sesamfrön. Klart! Arbeta medan rotfrukterna är varma så att osten smälter. Jag tänker att getost nog också skulle passa, eller kanske parmesan… Rotfrukternas sötma och ostens sälta passar så perfekt!



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s