Sommargröt

Gröt kanske inte är det första man tänker på att äta till frukost i juni månad… men gröt är ju en sån bra start på dagen! Här är en ganska somrig variant som är perfekt när man har lite kokt råris över. (Jag brukar ofta se till att göra lite extra när jag väl kokar ris.)
Den blir krämig och god på grund av den mosade bananen.

Jag åt säsongens första nektariner i veckan. Å, det är verkligen min favoritfrukt (tätt följd av mango). Saftiga, gula, röda, vackra. Både söta och lite syrliga. Mmmmm…

Till en portion sommargröt behöver du:

En skvätt havremjölk
En portion kokt råris
En banan
En nektarin
Pumpakärnor

Koka upp riset i havremjölken i en kastrull. Under tiden mosa bananen. Blanda riset i bananmoset. Toppa med hackad nektarin och pumpakärnor.
Ät ev med lite extra havremjölk till.


2 kommentarer on “Sommargröt”

  1. Abbé skriver:

    W O N D E R F U L


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s