Den något oglamorösa effekten av meditation

De senaste månaderna har mitt meditationsutövande gått i vågor. Ibland har det blivit i stort sett varje dag, och ibland någon veckas uppehåll.
En intressant sak jag har tänkt på är att den mest märkbara effekten av att jag mediterar är av väldigt vardaglig karaktär. Jag märker att jag har lättare att ta mig för det som behöver göras i hemmet. Jag fattar snabbare beslut om vad jag ska laga till middag. Jag är mer effektiv när jag går och handlar i stället för att irra runt bland hyllorna.

Det kanske låter lite trist. Man kanske hellre skulle vilja gå runt i någon slags glimrande skimrande aura av andlighet och slippa bry sig så värst mycket om vardagens grå bestyr.

Men när man tänker efter… vad består livet av, om inte vardag på vardag, i ett långt pärlband efter varandra? Laga mat, äta, diska, städa, tvätta. Jobba, umgås, dricka te, prata, se på tv, läsa, sova. Vakna och repetera.

Om vardagen bara är en transportsträcka till något annat, går man inte miste om själva livet då?

I boken The art of dying skriver en meditatör att när man kommer till sans inser man att det vardagliga är ganska mirakulöst, och det mirakulösa ganska vardagligt.

Efter att i många år sökt efter spänning, drama, passion och kickar… vill jag hellre bara vara i den alldeles vanliga vardagliga mirakulösa lagomheten.


2 kommentarer on “Den något oglamorösa effekten av meditation”

  1. jencarl skriver:

    Jag håller med dig:) å när vi lär oss detta så börjar vi uppleva större tacksamhet också känner jag…de små stunderna är Livet❤️

    Härligt å höra dig fina😍

  2. maria skriver:

    Tyckte att jag lärde mig mycket av mina barn när de var helt små de dagar då jag lät bli att stressa och vi hade ledig tid tillsammans. Att se på när tvättmaskinen snurrar, när gatlamporna tänds och sopbilen kommer och blomman blommar, att det som bara finns där inte är så självklart, att se genom nya ögon.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s